Finn din nærmeste veterinær

Søk på ID-nummer

Array ( [format] => html [Itemid] => 695 [option] => com_content [view] => article [id] => 104 )
Menu

Endrede rutiner i forbindelse med eierskifter

Dyreidentitet har engangsgebyr for skifte av eieroppføring i selskapets database. Engangsgebyret er tilsvarende nyregistrering i Dyreidentitet. Gebyret vil være kr. 215,- + MVA.

- Det har i de siste årene vært en enorm økning i det totale antallet registreringer og frekvensen på eierskifter har hatt en kraftig vekst. Vår kundesupport benytter 1,5 årsverk på omregistrering av eiere, og vi er nødt til å dekke inn disse kostnadene, sier daglig leder i Dyreidentitet Gudbrand Vatn.

- Da avtalen mellom Dyreidentitet og Norsk kennel klub ble inngått i 2006 var det samlede antallet registrerte dyr på ca 25.000. Dette er nær tredoblet og vi passerte 72.000 i 2014. Denne økningen har medført uforutsette administrative oppgaver som vi nå ønsker å løse. I avtalen fra 2006 ble det tatt med klausul om fremtidig gebyr for eierskifter. Denne klausulen ønsker vi nå å benytte., fortsetter Vatn.

Per i dag er det anslagsvis 10.000 eierskifter per år i Dyreidentitets database. Et eierskifte tar mellom 10 og 15 minutter å gjennomføre. Dyreidentitet bruker 1,5 årsverk bare på denne administrative oppgaven. Det legges ned et enormt arbeid i dette, ressurser som bør og kan benyttes på en mer hensiktsmessig måte.

Endringen som nå trer i kraft gjelder kun for eierskifter i Norge og påvirker ingen andre elementer i registreringsløpet i Dyreidentitet.
NB! Dersom hunden er registret i Norsk Kennel Klub (NKK), vil ikke Dyreidentitet as kunne gjennomføre eierskiftet. For eierskifte av NKK-registrerte hunder vil eierskifteskjemaet bli oversendt til NKK for gjennomføring av eierskiftet. Det informeres videre om at for eierskifte av NKK-registrerte hunder foreligger andre priser. Se nkk.no for mer informasjon

Kontakt Dyreidentitet

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
  • Tel: 22 99 11 30
  • Faks: 22 99 46 01
  • Keysersgate 5
    0165 Oslo
  • Org.nr.: 971 180 536
  • Stipend for veterinærer
  • Følg oss på Facebook