Finn din nærmeste veterinær

Søk på ID-nummer

Array ( [format] => html [Itemid] => 548 [option] => com_content [view] => article [id] => 69 )
Menu

FAQ

Vi svarer deg om ID-merking


Hvorfor bør jeg ID-merke?
Hvis du har et dyr du er glad i og som du ikke vil skal forsvinne bør du absolutt ID-merke. Det er en varig og sikker merkingsmetode.

Hvordan gjøres det?
Veterinæren injiserer en liten kapsel under huden på dyret. Inne i kapselen ligger en mikrochip, som er programmert med et nummer.

Gjør det vondt for dyret?
Id-merking med mikrochip er ikke smertefull og kan sammenlignes med å få en vaksine. Dette kan gjøres allerede på valpestadiet.

Hvordan kan mitt dyr komme til rette?
For å finne ut hvem som er dyrets eier, må dyret forflyttes til nærmeste skanner for å avlese id-nummeret. Slike skannere blir mer og mer utbredt hos veterinærene.

Hva er Dyreidentitet?
Dyreidentitet AS er eid av Den norske Veterinærforening og er det toneangivende selskapet i Norge på merking av dyr. Dyreidentitet og Dyrebeskyttelsen Norge har etablert samarbeid om digital merking av hunder og katter.

Hvorfor finner jeg ikke mitt dyr når jeg søker?
Hvis du ikke får opp treff når du søker på ditt dyrs ID-nummer, anbefaler vi at du tar kontakt med veterinæren som har utført selve merkingen og sjekker status hos denne. Vi anbefaler i tillegg at dette rapporteres inn til oss ved å sende en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .

Kan jeg endre adresse og telefonnummer senere?
Ved endring av data på deg som eier, sender du en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. hvor du oppgir dyrets identitet og eventuelle nye data som gjelder. Dette gjelder ikke eierskifte, hvor spesielt skjema må fylles ut og sendes per post.

Kan jeg endre eier på et registrert dyr?
For å foreta eierskifte må du fylle inn skjemaet ”Melding om eierskifte”, last ned som Word-fil. Skjemaet sendes inn til Dyreidentitet.

Hvordan kan jeg registrere et dyr som har microchip fra utlandet?
For å registrere et dyr fra utlandet må du oppsøke en veterinær som kan lese av ID-nummeret på dyret. Du må også fylle ut et skjema, last ned som Word-fil. 


Hvorfor har jeg ikke fått mitt ID-kort?
Dyreidentitet sender ut ID-kort normalt 1-2 ganger i måneden. Det kan forekomme forsinkelser, og det viktigste for deg som eier, er at dyret er registrert. Du kan søke på "Finn ditt dyr".
800 35 100 Ferietelefon for
gjenfunnede dyr
 

Kontakt Dyreidentitet

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
  • Tel: 22 99 11 30
  • Faks: 22 99 46 01
  • Keysersgate 5
    0165 Oslo
  • Org.nr.: 971 180 536
  • Stipend for veterinærer
  • Følg oss på Facebook